Cum putem sa slabim si…sa nu ne mai ingrasam?

Buna intrebare si habar nu am de stie cineva sa raspunda la ea!!! Pe bune, cine poate da asemenea garantii si cum pot fi acestea potrivite tuturor?
In materie de specialist sau consultant in domeniul nutritiei, cred ca se pot oferi doar cateva indrumari ce pot fi de mare folos tuturor, spre obtinerea unor performante mai bune, de la sanatatea sau de la frumusetea formelor noastre.

Iata deci, doar cateva directii pe care, daca le-ati urma, sigur ar aduce generoase transformari, in bine:

Incepeti ziua cu apa plata cat mai alcalina, intre 350–600 ml, la trezire.

Beti cafeaua doar dupa ora 11, intotdeauna simpla, neagra, separata cu ½ ora de orice alt aliment si insotita doar de apa.

Incercati sa aveti 3 mese pe zi, poate si 1-2 gustari mici, fara sa mai accesati alta hrana. ”Ciugulelile” sunt devastatoare pentru ritmul metabolic, iar stomacul este un organ ce trebuie sa fie gol, nu plin, cum credem multi dintre noi!

Apa se bea inainte cu 20 minute de masa, niciodata dupa masa!

In timpul mesei serviti un ceai cald din plante, ce ajuta digestia, sau ceai verde, neindulcit.

Incercati ca masa de seara sa fie pana in ora 19 (atunci sa fie gata!), preferabil sa contina o salata de cruditati si o sursa de proteina. Aceasta este hrana optima de seara, pentru accelerarea metabolica, proteina crescand rata acestuia.

O metoda intens dezbatuta in ultimul timp este dieta celor 8 ore. Ea propune consumul celor 3 mese sau a hranei dintr-o zi, intr-un interval de 8 ore. Adica, daca incepi  cu micul dejun la ora 10 (de exemplu!), ultima ”imbucatura” sa fie la ora 18.

Daca vrei o schimbare in talie sau o alta culoare in obraji, apoi, este absolut necesar sa faci si un efort al implementarii noului disciplinat, altfel este greu sa ai un rezultat! Pasi simpli si un exercitiu de vointa cu super-rezultat!

Articol scris de conf.univ.dr. Lavinia Melania Bratu, Biolog, Psiholog clinician, Consilier nutritie