Termeni si conditii

Preambul 


Prezentul contract se adreseaza exclusiv persoanelor fizice care doresc sa devina cumparatori ai produselor Life Care comercializate pe site-ul www. life-care.com  si isi exprima optiunea de a deveni Client Life Care prin completarea online a formularului de inregistrare si/sau plasarea unei comenzi.

Acest contract prevede termenii legali si conditiile de folosire a site-ului web sau a altor site-uri Life Care Corp si de achizitionare a produselor Life Care.

Accesul/ vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestia si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

Life Care Corp, in calitate de autor/proprietar/administrator al site-ului www. life-care.com   , denumit generic “Site” isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, aceasta incluzand si sectiunile Politica de confidentialitate si Termenii de utilizare , fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Life Care Corp nu poate garanta disponibilitatea si functionalitatea permanenta a site-ului. Life Care Corp nu isi asuma in nici un fel responsabilitatea pentru corectitudinea si integritatea datelor afisate pe site si nici pentru greselile de afisare. In eventualitatea in care exista erori, sau daca datele au fost introduse gresit in baza de date, Life Care Corp nu poate fi tras la raspundere. De asemenea, Life Care Corp nu isi asuma raspunderea pentru folosirea life-care.com sub falsa identitate si nici pentru alterarea informatiilor dumneavoastra de catre altcineva folosind datele dvs de identificare.

SITE - Domeniu www.life-care.com si subdomeniile acestuia.

1.Definitii

CONTINUT are urmatoarea definitie:

>> toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

>> continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Life Care Corp SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

>> orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al Life Care Corp SRL UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

>> informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Life Care Corp SRL intr-o anumita perioada;

>> informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Life Care Corp SRL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

>>date referitoare la Life Care Corp SRL, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - Serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.

CLIENT -. Poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Life Care (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Life Care si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

UTILIZATOR – orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

CONT – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Clientului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, cmplete si actualizate.

COMANDA - Un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

COSUL MEU – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul poate beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

BUNURI si SERVICII – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

CAMPANIE – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

REVIEW – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

RATING – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui Bun sau Serviciu.

COMENTARIU – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

INTREBARE – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.

RASPUNS – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit Bun. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

DOCUMENT - Prezentele Termeni si Conditii.

COMUNICARI COMERCIALE - Orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail / SMS / / telefonic / mobile push / webpush etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat/vizualizat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu”, precum si alte comunicari comerciale, cum ar fi cercetari de piata si/sau sondaje de opinie.

Utilizatorii Site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura Site-ului, respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala ale Life Care Corp sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailinguri de masa, sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. Life Care Corp isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.

Prin trimiterea unei astfel de informatii, daca nu este altfel specificat, acordati societatii Life Care Corp licenta/ dreptul gratuit, neexclusiv, perpetuu, irevocabil si sub-licentiabil de a o publica pe site-ul www. Life-care.com life-care.com. Declarati pe proprie raspundere si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu Termenii si conditiile de utilizare, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral Life Care Corp sau partenerii/ afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa

CONTRACT la distanta - Conform definitiei cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;

DATE CU CARACTER PERSONAL - Orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”); in principiu, reprezinta date personale: numele si prenumele persoanei, domiciliu, adresa de email, CNP-ul, numarul de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de localizare etc.;

OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL - Inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

CONSIMTAMANT al persoanei vizate - Inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o, declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate;

PRELUCRARE - Orice operatiune/set de operatiuni asupra datelor cu caracter personal (cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea, diseminarea, punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. (reprezentand orice fel de operatiune in legatura cu datele personale);

NEWSLETTER / ALERTA - Mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Life Care Corp intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Life Care Corp cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE - Incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Life Care Corp SRL catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Life Care Corp SRL, prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. General

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare a Siteului/Continutului/Serviciului de catre Client. Va rugam sa parcurgeti cu atentie acest document pentru a preintampina eventuale consecinte nedorite/ neplacute, ce pot fi apreciate de catre Client ca avand un impact negativ asupra datelor sale si/sau informatiilor furnizate companiei Life Care Corp

2.2. Furnizarea serviciilor si/sau a produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Optand pentru inregistrare, Clientul se obliga sa furnizeze corect numele, adresa si alte informatii necesare in vederea operarii comenzilor plasate.

2.3 Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acesteia. Compania Life Care Corp nu poate fi facuta responsabila pentru erorile/incidentele survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale si nici in cazul in care Clientul divulga unui tert, cu buna stiinta, parola si/sau orice informatii care permit accesul in contul sau.

2.4. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica acceptarea de catre Clientului a acestor prezentele termeni si conditii. Clientul se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri, se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul comenzii si notificarii acestuia in scris de catre Life Care Corp.

2.5. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.life-care.com.

2.6. Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului/Continutului/Serviciului Life Care Corp .

2.6.2. In situatia in care Clientul nu doreste a mai primi din partea companiei Life Care  Corp newslettere si/sau comunicari efectuate in scop de marketing si publicitate/promotional prin intermediul oricarui canal de comunicare (electronic, telefonic, etc) poate efectua solicitarea de DEZABONARE disponibila in cuprinsul oricarei comunicari via newsletter sau prin trimiterea unei solicitari scrise pe adresa e-mail dataprotection@life-care.

2.6.3. Clientul, in conformitate cu dispozitiile si normele privind protectia datelor cu caracter personal, are dreptul de a solicita STERGEREA datelor sale personale prelucrate in scop comercial de catre compania Life Care  Corp in baza contractului agreat de parti, iar in acest sens poate formula solicitarea scrisa pe adresa de e-mail  dataprotection@life-care.

2.7. Acest Site este adresat doar Clientilor persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre Life Care Corp, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Devenind Client, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

3. Continut

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la fotografii ale produselor comercializate, materiale de prezentare ale produselor/fise de produs, etichete, logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva a Life Care Corp, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Life Care Corp, includerea oricarui continut in afara site-ului Life Care Corp, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Life Care Corp asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Life Care Corp.

3.3. Orice continut la care Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Termenilor si conditiilor, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Life Care Corpsi acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea Life Care Corp.cu referire acel continut.

3.4. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.

3.5. In cazul in care Life Care Corp. confera Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Life Care Corp.pentru respectivul Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.6. Niciun continut transmis catre Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Life Care Corpsi/sau al angajatului sau colaboratorului Life Care Corp care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. Contact pentru Clienti

4.1. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Clientul declara si accepta sa fie contactat prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, de catre compania Life Care Corp (fara insa a exista o obligatie din partea companiei in acest sens), intelegand ca prin completarea informatiilor cu privire la datele sale de contact, precum nume, prenume, adresa de e-mail, nr. de telefon etc., aceste date urmeaza a fi prelucrate si evidentiate in baza de date in scopul imbunatatirii relatiilor comerciale, respectiv in scopul bunei desfasurari a activitatii economice si comerciale a companiei. Pentru detalii si informatii suplimentare legate de prelucrarea si administrarea datelor tale cu caracter personal, te rugam sa vizualizezi si capitolul/articolul denumit “Protectia datelor cu caracter personal”.

4.2. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Life Care Corp de a contacta Clientul.

4.3. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Life Care Corp se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Life Care Corp in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

4.4. Clientul declara expres ca datele de contact furnizate ii apartin (adresa de email, numar de telefon, adresa de livrare) si ca vor putea fi folosite de catre Life Care Corp in comunicarile sale cu Clientul.

5. Newslettere si alerte

5.1. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, acceptand Documentul (Termeni si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea Life Care Corp prin modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

5.2. Datele preluate de la Client in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre Life Care in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment.

5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite (in partea de jos a e-mail-ului in sectiunea „ Dezabonare”, acolo unde aceasta optiune este tehnic posibila;

5.4. Retragerea consimtamantului cu privire la primirea newsletter-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document si se produce efecte doar pentru viitor, ulterior comunicarii intentiei de retragere.

5.5. Life Care Corp isi rezerva atat dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea Life Care Corp, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

5.6. Life Care Corp nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Membrului sau Clientului nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener comercial al Life Care Corp, la momentul expedierii newsletterelor si/sau alertelor.

6. Politica de confidentialitate /(GDPR)

Depunem toate eforturile pentru a va asigura ca va protejam si respectam confidentialitatea datelor dvs. cu caracter personal prin implementarea masurilor necesare prevazute de normele si reglementarile in vigoare privind protectia datelor, inclusiv Regulamentul general (UE) 2016/679 privind protectia datelor (“GDPR”).

Aceast capitol are rolul de a va informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra. sau pe care dvs. ni le comunicati prin intermediul prezentului site web, precum si a modului in care vom prelucra aceste date.

6.1. Potrivit normelor si reglementarilor in vigoare privind protectia datelor (“GDPR”) - datele cu caracter personal sunt definite ca orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. In principiu reprezinta date personale, pe care si Compania Life Care le are in vedere: numele si prenumele persoanei fizice, domiciliul, adresa de email, CNP, numar de telefon, codclient/atribut al contului inregistrat, codul de identificare de tip AWB pentru livrarea produsului comandat etc.

6.1.1. Datele dvs. personale pe care le colecteaza si le prelucreaza compania Life Care sunt: numele si prenumele persoanei, domiciliu (adresa postala pentru livrare), adresa de email, numar de telefon, cod de identificare client/identificator online, date de facturare (in cazul finalizarii unei comenzi), voce, informatii bancare (in cazul efectuarii unui retur/ramburs de plata), cont social media.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, asa cum sunt acestea definite in Regulamentul General privind Protectia Datelor (prescurtat GDPR) in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

6.1.2. Asadar, potrivit “GDPR”, sunt operatori de date cu caracter personal („Operatorii”) – (i) Compania LIFE CARE CORP SRL, societate romana cu personalitate juridica, cu sediul in loc. Chisoda, DN 59, Km 8+ 550 m Stanga, com. Giroc, jud. Timis, avand nr. de ordine in Registrul Comertului J35/1827/2005 si CUI 17639166 avand obligatia conform normelor nationale si a Regulamentului UE 679/2016 (RGPD) de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele dumneavoastra  cu caracter personal. Aceste date au fost colectate/procesate/etc. in relatia comerciala desfasurata cu dumneavoastra si pentru care v-ati exprimat in mod valabil consimtamantul potrivit legislatiei in vigoare la momentul preluarii si colectarii datelor personale!

6.1.3. Compania aduce la cunostinta ca enumerarea din cadrul art. 6.1 si urmatoarele este pur exemplificativa si ca in raport de serviciul angajat de client, subscrisa colecteaza numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de Life Care.

6.2. In procesul de operare a prezentului site web, Compania Life Care  colecteaza anumite informatii (“date cu caracter personal”) referitoare la persoane fizice identificate sau care pot identifica persoane fizice, date furnizate de utilizatorii prezentului site web, prin exprimarea voluntara a consimtamantului, in mod direct (ex. nume, prenume, adresa postala, adresa de e-mail, numar de telefon) sau indirect (ex. adresa IP, utilizarea UUIDS (unique identifiers provided by social logins).

6.3. Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un Client , avute in vedere si urmarite de catre compania Life Care sunt urmatoarele:

>> procesarea comenzilor si retururilor;

>> pastrarea relatiei cu partenerii contractuali in scopuri contabile;

>> optimizarea activitatii de marketing;

>> solutionarea cererilor privind indeplinirea unei comenzi

>> comunicari de marketing;

>> administrarea contului in cadrul platformei;

>> scopuri statistice

>> feedback-ul furnizat produselor si/sau serviciilor oferite de catre Compania Life Care.

6.4. Compania Life Care  colecteaza, prelucreaza si administreaza datele tale personale in conformitate cu normele si reglementarile “RGPD” pentru urmatoarele perioade de timp: (i) in conformitate cu prevederile codului civil privind institutia juridica a prescriptiei, precum si a conditiilor contractuale asumate prin acceptarea termenilor si conditiilor, datele personale colectate sunt arhivate/pastrate de Companie pe o perioada de 3 ani de la incetarea contractului (pentru situatia livrarilor si neintervenirii solicitarilor de retur); (ii) datele personale colectate sunt arhivate/pastrate de Companie pe o perioada de 3 ani

De asemenea Compania Life Care Corp poate prelucra date cu caracter personal pentru a va informa in legatura cu produse si servicii, oferte promotionale sau pentru abonarea la newsletter. Ca regula generala, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopuri directe de marketing numai cu consimtamantul dvs. si prin utilizarea canalelor de comunicare (email, sms etc.) pe care le-ati indicat in momentul oferirii consimtamantului. In aceste conditii este important sa cunoasteti ca vom utiliza consimtamantul dvs. exprimat in scop de marketing pana la retragerea acestuia, existand posibilitatea de retragere a acestui tip de consimtamant oricand.

Clientul Life Care , prin transmiterea datelor cu caracter personal, declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa faca parte, sa fie arhivate in baza de date a Companiei Life Care, exprimandu-si astfel un acord expres si neechivoc ca datele sale personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate conform scopurilor precizate la punctul 6.3.

6.5. Compania Life Care  va informeaza ca prelucrarea reprezinta: orice operatiune/set de operatiuni asupra acestor date (cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, diseminarea, punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. (aceste operatiuni sunt indicate cu titlu exemplificativ in Regulament, notiunea de prelucrarea reprezentand orice fel de operatiune in legatura cu datele personale).

6.6. La nivel teritorial dispozitiile regulamentului se aplica prelucrarilor efectuate de un operator sau imputernicit cu sediul in U.E., prelucrarilor de date personale ale unor persoane aflate in UE, efectuate de un operator sau imputernicit care nu e stabilit in UE, daca: se ofera bunuri sau servicii catre persoane aflate in UE sau se monitorizeaza comportamentul persoanelor din UE.

Compania Life Care Corp  este operator de date cu caracter personal potrivit normelor si reglemantarilor in vigoare, inclusiv GDPR.

6.7. Compania va aduce la cunostinta ca in raport de activitatea/serviciul ales de client, respectiv a scopului colectarii datelor cu caracter personal, Life Care  poate transmite datele dvs. companiilor din grup, tertilor sau autoritatilor, pentru indeplinirea scopurilor pe baza temeiurilor activitatilor de procesare. Potrivit Regulamentului “GDPR”, va informam ca putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ce va privesc, urmatoarelor categorii de destinatari:

>> partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate

>> furnizorilor de servicii de curierat;

>> furnizorilor de servicii de plata/bancare;

>> furnizorilor de servicii de contabilitate, pentru tinerea evidentei contabile prin imputernicit extern, daca va fi cazul;

>> altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre;

>> autoritatilor publice.

Va asiguram ca vom depune toate diligentele ca imputernicitul si/sau terta parte contractanta ofera garantii suficiente pentru a pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat procedurile sa indeplineasca cerintele normelor si reglementarilor legale, inclusiv GDPR  si sa asigure protectia drepturilor persoanei vizate (persoana fizica client Life Care).

6.8. Temeiul pentru care prelucram aceste date personale si administram aceste date colectate poate fi in raport de scopul prelucrarii datelor consimtamantul dvs., acordat cu prilejul crearii contului online si al validarii acestuia, prin solicitarea de a fi devenit client Life Care. Totodata, temeiul este si unul legal si/sau contractual, avand la baza contractul/raportul comercial ce a luat nastere intre dvs., client si compania Life Care Corp, prin plasarea comenzii si efectuarea platilor produselor comandate, prin efectuarea de retururi ale produselor neconforme si/sau refuzate etc., dar si un temei legitim necesar si indispensabil desfasurarii activitatilor comerciale si economice ale companiei Life Care prevazut asemenea de Regulament. Vom prelucra datele dvs. personale pentru a imbunatati si a lua masuri de protectie, ori de cate ori se impune, pentru protectia privind utilizarea site-ului web si a utilizatorilor platformei Life Care  fata de atacuri cibernetice, masuri de prevenire si detectare a tentativelor de frauda, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente, masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

6.9. De asemenea tinem sa fiti informati in mod complet si intelegem a va prezenta Principiile stabilite de Regulamentul UE 679/2016 si Drepturile Utilizatorului privind datele cu caracter personal.

6.10. Regulamentul european in domeniul protectiei datelor cu caracter personal reglementeaza un numar de 6 principii a fi respectate de operator (Life Care) atunci cand proceseaza date personale:

1. Principiul legalitatii, echitatii (corectitudine) si transparentei. Conform acestui principiu, compania trebuie sa se asigure (1) ca prelucrarea de date trebuie sa fie realizata doar respectand dispozitiile legale, orice alta procesare va fi considerata a fi ilicita, (2) ca prelucreaza datele doar in modalitatile pe care persoana in cauza le-ar astepta in mod rezonabil si (3) ca procesarea trebuie sa fie transparenta, adica operatorul sa transmita subiectilor clar si deschis cum intentioneaza sa foloseasca datele personale.

2. Principiul limitarii scopului pentru care sunt colectate datele. Compania noastra respecta acest principiu obligandu-se sa colecteze/proceseze datele personale doar pentru scopul determinat si transmis persoanei.

3. Principiul reducerii la minim a datelor prelucrate. Compania noastra respecta acest principiu colectand/procesand numai acele date minim necesare pentru realizarea operatiunilor, adoptand norme prin care sa se asigure ca nu va colecta date inutile in raport de operatiunea comerciala.

4. Principiul exactitatii, date actuale. Compania noastra va colecta/procesa de la clientii sai doar date exacte si actuale.

5. Principiul pastrarii datelor pe o perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt prelucrate. Compania noastra respecta principiul reglementat de regulamentul european, arhivand/pastrand datele dvs. doar pentru perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor.

6. Principiul integritatii si confidentialitatii. Compania noastra a implementat toate masurile de securitate si a dispus la nivelul propriilor departamente norme care au menirea de a asigura securitatea impotriva procesarilor neautorizate si ilicite si impotriva pierderilor de date accidentale, distrugerilor sau deteriorarilor.

6.11. Regulamentul european a statuat ca persoanele fizice (clientii Life Care) beneficiaza de 8 (opt) drepturi, astfel:

a) Dreptul la informare (art. 13, art. 14). A se avea in vedere ca in partea introductiva a documentului „termeni si conditii”, precum si prin prezentul capitol sunt prezentate informatii despre: identitatea si datele de contact ale operatorului si reprezentantului acestuia; datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor; scopul prelucrarii si temeiul legal; destinatarii sau categoriile de destinatari; informatiile despre transferul de date catre o tara terta; garantiile adecvate; perioada de stocare; drepturile sale; dreptul de a formula plangere; eventualele consecinte a furnizarii datelor; existenta unui proces decizional automatizat.

b) Dreptul la acces (art. 15). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste urmatoarele: confirmarea cu privire la prelucrarea de date; accesul la datele prelucrate; furnizarea unei copii a datelor cu caracter personal, care fac obiectul prelucrarii; obtinerea de informatii suplimentare (contra unei taxe rezonabile); accesul de la distanta printr-un sistem care permite vizualizarea datelor de catre persoana vizata; verificarea identitatii persoanei care solicita informatii.

c) Dreptul la rectificare (art. 16, art. 19). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste: rectificarea de date indexate; completarea datelor.

d) Dreptul de stergere (art. 17, art. 19). Compania respecta dreptul de stergere exercitat de persoanele fizice numai in conditiile in care acest drept este exercitat intr-o manierea motivata/fundamentata:

1. Motive: datele nu mai sunt necesare; retragerea consimtamantului; opozitie; prelucrare ilegala. De asemenea, prin crearea Contului fiecare Client si-a dat acordul ca Life Care  sa transmita datele sale cu caracter personal catre partenerii contractuali in baza unei obligatii legale impuse de dreptul Uniunii Europene sau de cel intern; oferirea de produse/servicii unui copil, daca nu sunt indeplinite conditiile legale;

2. Dreptul nu se poate exercita si implicit respecta daca prelucrarea este necesara pentru: dreptul la libera exprimare si informare; respectarea unei obligatii legale; executarea unei sarcini in interes public; in domeniul sanatatii; arhivare; cercetare stiintifica sau istorica; scopuri statistice; constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

e) Dreptul la restrictionare (art. 18, art. 19). Regulamentul confera acest drept persoanelor, putand fi exercitat astfel:

1. Cazuri: contestare exactitate date; prelucrare ilegala; datele nu mai sunt necesare;

2. Operatorul poate doar stoca datele;

3. Orice prelucrare cu privire la date restrictionate necesita consimtamantul persoanei vizate;

4. Operatorul comunica tuturor destinatarilor rectificarea, stergerea sau restrictionarea datelor.

f) Dreptul la portabilitate (art. 20). Conform dispozitiilor regulamentului, Compania respecta dreptul persoanelor de a solicita portarea datelor proprii, intr-un format simplu, usor de citit si de a le transmite altui operator ales de persoana care isi exercita dreptul.

g) Dreptul la opozitie (de a inceta activitatea de procesare – art. 21), poate fi exercitat doar pentru urmatoarele scopuri: marketing direct; cercetare, stiintifice, istorice, statistice; indeplinirea unei sarcini in interes public, exercitarea autoritati publice; interesele legitime ale operatorului sau ale unei parti terte.

h) Dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automata (art. 22) presupune:

1. Caracterul ilicit al crearii de profiluri indiferent de scop: evaluarea capacitatii si calitatii muncii salariatilor; acordarea de scoring – puncte;

2. Exceptie: existenta consimtamantului persoanei.

Este bine sa stiti ca aveti posibilitatea de a contacta si Compania/ Responsabilul privind Protectia Datelor la nivelul Companiei la adresa de email dataprotection@life-care.com Va asiguram ca vom depune eforturile necesare pentru a raspunde prompt solicitarilor dvs. si pentru a-va furniza detaliile de care aveti nevoie!

De asemenea, va informam ca aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru exercitarea drepturilor prevazute anterior, in calitate de client al companiei Life Care, aveti dreptul de a adresa o cerere scrisa, datata si expediata la adresa dataprotection@life-care.com prin care sa va exercitati in mod just si licit dreptul dvs. de interventie garantat, privind: (i) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor legislatiei nationale (Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, precum si ale Regulamentului UE 679/2016, putand fiti exercitat pentru toate actiunile sus mentionate in special cand datele sunt incomplete sau inexacte; (ii) anonimizarea datelor cu caracter personal, (iii) notificarea catre terte parti carora le-au fost prezentate/dezvaluite datele, cu conditia ca aceasta notificare sa nu presupuna un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat, respectiv pentru (iv) incetarea prelucrarii datelor sale personale in masura in care acest lucru este posibil potrivit scopului prelucrarii. In calitate de Operator, va informam ca vom inceta de indata prelucrarea datelor personale daca scopul pentru care le-am colectat a incetat.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa parcurgeti Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

7. Politica de utilizare Cookie-uri pe www.life-care.com

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare, precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumparaturi”. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Life Care Corp pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor, de ex.: – preferintele in materie de confidentialitate online si istoricul cosului de cumparaturi. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de www.life-care.com , permitand imbunatatirea structurii si continutului, dar excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Securitate si probleme legate de confidentialitate - Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

8. Plata cu cardul

In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online cu cardul a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre Decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale EuroPayment Services s.r.l

EuroPayment Services s.r.l este furnizorul Life Care Corp de solutie software de facilitare a comertului electronic adica servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard, cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

 Alta metoda de plata este plata ramburs (la livrare )

Life Care Corp nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

Platile se tranzactioneaza prin procesoatorul de plati euPlatesc.ro

9. Politica de vanzare online

9.1 Acces la serviciu

9.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Client persoana fizica care poseda sau isi creeaza un Cont pe site-ul www.life-care.com

9.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Clientul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

9.1.3. Fiecare Client poate avea un singur Cont.

9.1.4. Life Care Corp poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

>> Furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre Client;

>> Activitatea Clientului poate produce daune site-ului www.life-care.com, societatii Life Care Corp SRL si /sau partenerilor sai;

>> Clientul foloseste Serviciul intr-un mod neconform uzantelor normale si bunei-credinte sau isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi Life Care Corp intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte;

>> Livrari consecutiv esuate din culpa Clientului;

>> Alte motive justificate (de ex.: plasarea si renuntarea nejustificata la mai multe comenzi )

9.2. Produse si servicii

9.2.1. Life Care Corp poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Life Care Corp are incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

9.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

9.2.3. Life Care Corp poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti, pe motive intemeiate.

9.2.4 Life Care Corp poate limita folosirea anumitor vouchere promotionale in timpul unor campanii de reduceri sau alte promotii pentru produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

9.2.5. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA..

9.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat. Toate facturile sunt emise si inregistrate automat si incluse in raportarile fiscale. Nu se accepta corectii cu exceptia acelor modificari ale facturilor efectuate prin metodele si la termenele legale.

9.2.7. Plata produselor si/sau a serviciilor achizitionate prin intermediul serviciului se poate face online cu cardul si la livrare catre curier numai in numerar.

9.2.8. In cazul platilor online cu cardul Life Care Corp nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

9.3. Comanda online

9.3.1. Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

9.3.2. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, ofertele fiind limitate in timp. Pretul afisat pe site la momentul comenzii nu se va modifica, fiind ferm. Pentru o oferta care a expirat nu mai pot fi plasate comenzi. Life Care Corp poate modifica oricand preturi, oferte, cantitati conform criteriilor interne (locatia geografica, disponibilitate stoc, etc.) cu respectarea comenzilor/contractelor deja plasate. Life Care Corp nu poate fi obligata sa pastreze un anume pret decat pentru comenzile plasate; potentialii clienti care vizualizeaza ofertele dar nu plaseaza comenzi nu pot solicita un pret/oferta diferit de cel afisat pe site-ul www.life-care.com.

9.3.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

9.3.4. Contractul la distanta este considerat incheiat de catre Life Care Corp in Romania, atunci cand comanda plasata de catre Client este confirmata electronic de catre Life Care Corp, in urma receptiei tuturor produselor (dpdv cantitativ si calitativ) din acea comanda de catre Life Care Corp (direct sau prin subcontractori). Mai mult, inainte de a valida comanda Clientului si inainte de a expedia produsele, Life Care Corp are dreptul sa contacteze Clientul, prin orice mijloc disponibil / agreat de Life Care Corp (telefonic sau e-mail), pentru a obtine confirmarea personala de catre Client a datelor sale de identificare si livrare.

 Clientii accepta ca Life Care Corp nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.

>> 9.3.5. Life Care Corp va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client, chiar si fara notificare prealabile adresata Clientului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

>> 9.3.5.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online; Comanda va fi anulata daca plata nu va fi reluata prin intermediul functionalitatii “reluare plata online” in termen de 24h de la plasarea initiala a comenzii

>> 9.3.5.2. Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Life Care Corp, in cazul platii online; Comanda va fi anulata daca plata nu va fi reluata prin intermediul functionalitatii “reluare plata online” in termen de 24h de la plasarea initiala a comenzii

>> 9.3.5.3. Datele furnizate de catre Client privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;

>> 9.3.5.4. Activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea Life Care Corp si/sau partenerilor acestuia;

>> 9.3.5.5. Realizarea a mai multor livrari consecutive, esuate;

>> 9.3.5.6. Pentru alte motive obiective.

9.3.6. In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata prin solutia online de plata cu cardul nu mai sunt disponibile pe stoc din motive independente de Life Care Corp, Life Care Corp va informa clientul asupra acestui fapt imediat ce cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de maxim 7 zile de la notificarea clientului.

9.3.7. O comanda plasata poate fi anulata in timp de maxim 10 minute de la plasarea acesteia prin intermediul butonului "Anuleaza comanda" din Contul Clientului sau prin solicitarea Clientului in scris trimitand un e-mail pe problemsolving@life-care.com.ro, mentionand clar anularea si numarul comenzii.

9.3.8. La orice comanda plasata clientul este obligat sa verifice si sa accepte cadrul contractual.

9.3.9  Clientul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Clientul intră în posesia fizică a bunurilor.

9.3.11 In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Compania va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii acesteia de catre Client asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

>> pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

>> pentru Comenzile achitate ramburs, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

9.3.13. Life Care va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

9.3.14.Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initialsau, la solicitarea Cumparatorului, vom reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

9.4. Comanda telefonica

9.4.1. Clientul  poate efectua comenzi telefonice apeland numerele de telefon puse la dispozitia lui pe www.life-care.com sectiunea contact

 9.4.2 Clientul va pune la dispozitia operatorului Call Center informatiile necesare in vederea identificarii acestuia in baza de date (Nume/Prenume, adresa e-mail, nr telefon)

9.4.3 Clientul va transmite operatorului Call Center: codurile produselor sau denumirea acestora si catitatea dorita

9.4.4 Operatorul Call Center va repeta toate detaliile comenzii inainte de finalizarea acesteia, Clientul isi va da acordul ferm pentru finalizarea comenzii

 9.4.5 Dupa finalizarea comenzii Clientul nu poate solicita modificarea comenzii la telefon.

9.5. Contract si finalizare

9.5.1. Life Care Corp va emite si transmite catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client conform legislatiei in vigoare.

9.5.2. Life Care Corp va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa prin trimiterea unui e-mail de informare la adresa indicata de acesta. Factura emisa va cuprinde toate mentiunile obligatorii in conformitate cu art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal si va putea fi descarcata in format pdf din contul Clientului.

9.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a coletului de catre curier (AWB semnat si Decontat) din partea Life Care Corp, devine Contract onorat.

9.5.4. Contractul este incheiat pe durata determinata. Acesta va fi considerat ca fiind incetat in momentul in care partile isi vor fi executat obligatiile reciproce in termenele si conditiile stabilite prin prezentul Document.

9.5.5. In cazul in care exista diferente intre numarul de produse comandate (asa cum poate fi accesata din "Contul meu") si continutul coletului, Clientul are obligatia de a notifica Life Care Corp si in maximum 24 de ore de la receptia coletului telefonic sau prin e-mail catre adresa problemsolving@life-care.com cu detaliile aferente (foto, explicatii etc.).

9.6. Transport

9.6.1. Costurile transportului in sistem de curierat a produselor achizitionate pe site-ul www.life-care.com sunt urmatoarele:

a) Pentru livrarea produselor comandate cu o valoare totala sub 120 lei (tva inclus), taxa de livrare are valoare de 9.99 RON (inclusiv TVA);

b) Pentru livrarea produselor comandate cu o valoare totala peste 120 lei (tva inclus), livrarea este gratuita

c) Costurile transportului in sistem de curierat a produselor achizitionate de pe site-ul www.life-care.com sunt afisate in mod distinct in Cosul de Cumparaturi

9.6.2. Termenul de livrare este in limita a 48 de ore pe teritoriul Romaniei, socotit de la data preluarii comenzii Dvs. Acest termen este orientativ el putand fi modificat din motive independente de vointa noastra. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc, veti fi instiintat in acest sens. Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. Informatiile despre produse si preturi sunt prezentate sub rezerva greselilor de tipar. Preturile produselor indicate in catalog nu se schimba in timpul valabilitatii catalogului decat in cazul unor variatii de curs EURO/LEI mai mari de 5%. Orice modificare a preturilor se va afisa pe site-ul www. life-care.com si va intra in vigoare de la data publicarii. Conditiile de livrare sunt conform INCOTERMS, respectiv CIP (COST INSSURANCE PRICE).

9.7. Calitate si garantii

9.7.1. Life Care respecta prevederile de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare.

Deoarece Life Care nu comercializeaza produse de folosinta indelungata, compania nu se obliga sa acorde consumatorului, la achizitie, un certificat de garantie si conformitate.

Certificatul de garantie si de conformitate insoteste in mod obligatoriu produsele de folosinta indelungata.

Conform Art. 2 din capitolul I completat de Art. I, punctul 2. din Ordonanta urgenta 174/2008 ) un produs de folosinta indelungata - produs complex, constituit din piese si subansambluri, proiectat si construit pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare si asupra caruia se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere.

(SUBANSÁMBLU, subansambluri, s. n. Grup de piese care alcatuiesc o parte componenta a unei masini, a unui sistem tehnic etc., actionand in cadrul acestora ca o unitate functionala distincta. – Sub1- + ansamblu (după fr. sous-ensemble) )

Pentru celelalte produse, certificatul se acorda doar la cererea consumatorului.

9.7.2. Produsele neconforme redevin proprietatea Life Care Corp  in situatiile in care nu pot fi inlocuite sau reparate. Clientul nu este indreptatit la despagubiri sau penalitati pentru produsele neconforme si prin plasarea comenzii declara ca accepta una din variantele propuse de catre Life Care Corp, acestea fiind: repararea produsului, inlocuirea produsului sau rambursarea contravalorii produsului/produselor achizitionate in cazul lipsei de conformitate, aplicabile dupa caz.

9.7.3. Conditiile de garantie nu se aplica pentru urmatoarele cazuri: s-a intervenit asupra produsului, a fost reparat si / sau modificat de personal neautorizat; numarul de serie al produsului, componentele sau accesoriile au fost modificate, anulate sau eliminate; produsul prezinta defecte fizice: lovituri, crapaturi, cioburi, rugina sau prezinta urme de utilizare in conditii neadecvate: tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, manipulare incorecta, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor.

9.8. Politica de retur

In cazul in care Clientul doreste sa returneze un produs din motive independente de Compania Life Care, acesta o poate face, in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea lui fiind necesara doar anuntarea acestei intentii prin e-mail pe adresa ps@life-care.com, posta, telefon, sms, verbal.

In cazul in care produsele achizitionate sunt neconforme/deteriorate, compania LifeCare va sustine acest retur - un curier va ridica produsul direct de la domiciliul Clientului (sau o alta adresa confirmata de partener).

In cazul in care la preluarea coletului, acesta prezinta urme de deteriorare, trebuie mentionat acest lucru pe confirmarea de primire. Important! Numai respectand aceasta procedura va fi luata in considerare orice reclamatie la adresa furnizorului de curierat.

Asadar, pe baza procesului verbal de constatare a produse afectatat (lovit) in timpul transportului va putem inregistra sesizarea si putem inainta procedura de inlocuire a produselor.

In cazul in care Clientul foloseste alt curier sau alte modalitati de livrare (posta, personal), adresa de returnare produse este Chisoda, DN 59, Km. 8+550 m stanga, Com. Giroc, jud. Timis, Romania

Corespondenta: CP 284, OP 1

Clientul are obligatia de a achita in mod direct costurile aferente transportului (costurile de transport nu vor fi platite de Life Care Corp si nu se va accepta plata prin sistemul ramburs la destinatie). Plata transportului nu se face la adresa de returnare produse Life Care si nu se vor accepta colete cu plata ramburs pentru valoarea produselor la destinatar.

BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;

b) furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Compania Life Care nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

c) furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

d) furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

e) furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe/materiale motivationale / de pregatire profesionala/ consultanta specifica sigilate care au fost desigilate după livrare;

f) furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

10. Frauda

10.1. Life Care Corp nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

10.2. Clientul  isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre  terti a datelor sale confidentiale.

10.3. Life Care Corp declina orice responsabilitate, in situatia in care un Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Life Care Corp.

10.4. Clientul va informa Life Care Corp asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

10.5. Life Care Corp nu promoveaza SPAM-ul. Orice client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

10.6. Comunicarile realizate de catre Life Care Corp prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

11. Limitare de responsabilitate

11.1.Life Care nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

11.2. In cazul in care un Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Life Care Corp violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii Life Care, conform detaliilor de contact la problemsolving@life-care.com astfel incat Life Care sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

11.3. Life Care nu garanteaza Clientului   acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Life Care.

11.4. Life Care nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

11.5. Life Care este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Life Care, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

11.6. Life Care nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

11.6.1. Serviciul va fi potrivit cerintelor clientului;

11.6.2. Serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

11.6.3. Produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului.

11.7. In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

12. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

12.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a companiei SC Life Care Corp SRL , acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

12.2. Clientului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Life Care, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Life Care asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Life Care Corp.

12.3. Orice Continut la care Clientul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Life Care si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Life Care cu referire la acel Continut.

12.4. Clientul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

12.5. In cazul in care Life Care confera Clientului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Life Care pentru respectivul Client/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

12.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Life Care si/sau al angajatului/prepusuluiLife Care care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

12.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Pentru sesizari cu privire la incalcarea dreptului de autor, va rugam sa ne scrieti pe ps@life-care.com

13. Forta majora si cazul fortuit

13.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

13.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

13.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

13.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

13.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 13.3.

13.6. Exceptional (fara vina Life Care) si din cauza unui caz fortuit (cum ar fi accident al transportatorului sau al furnizorului) este posibil ca livrarea produselor nu va putea fi facuta.

14. Litigii

14.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre Life Care, Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".

14.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Client si Life Care  se va rezolva pe cale amiabila.

14.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Client si Life Care sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul Life Care Corp, conform prevederilor legale aplicabile.

14.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

14.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana. Legea aplicabila – Jurisdictia Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Life Care si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Timisoara.

15. Dispozitii finale

15.1. Life Care Corp isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

15.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, Life Care Corp nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

15.3. Life Care Corp isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

16. Contact si alte informatii

16.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Life Care, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0256.228833 si/sau +40.720.22.88.33, de Luni pana Vineri, program 08:30-17:00, sau prin e-mail la office@life-care.com.

16.2. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul www.life-care.com, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea  Life Care Corp.

16.3. Pentru orice situatie privind protectia datelor cu caracter personal, Compania Life Care poate fi contactata la adresa de e-mail dedicata:  dataprotection@life-care.com